Vaginoplastia sau perineoplastia sunt denumiri ale procedeelor de  lifting local cutaneo-mucos, cu cresterea tonusului muscular local prin intinderea zonei si recalibrarea vaginala.

Cu trecerea timpului, dar mai ales consecutiv nasterilor multiple pe cale  joasa, musculatura vaginala  slabeste, se intinde iar mucoasa se expandeaza, devenind lipsita de tonus cu tendinta la prolabare (alunecare). Dilatarea consecutiva a canalului vaginal, poate crea discomfort, reducerea stimularii sexuale, scaderea increderii, a stimei de sine si ulterior a libidoului.

Sunt adresate programe cu exercitii de crestere a tonusului musculaturii perineale si vaginale slabite (Kegel), dar ele produc rezultate favorabile in timp indelungat, avand de asemenea limite dincolo de care rezultatele stagneaza.

Vaginoplastia sau perineoplastia urmareste rejuvenarea vaginului prin ingustarea, repozitionarea musculaturii si liftingul mucoasei vaginale. Are drept rezultat un vagin mai ingust, mai ferm, mai tonic si o reabilitare a vietii de cuplu.
Image