Chirurgia Mons Pubis se adreseaza cazurilor cu depozite adipoase exagerate, disproportionate in zona pubiana, consecutiv castigului in greutate sau ca o particularitate congenitala de dispozitie a grasimii. In aceste cazuri se recomanda lipoaspiratia avansata, care va recontura si armoniza regiunea. Pentru cazurile cu laxitate excesiva, consecutiv varstei avansate, pierderilor in greutate, se recomanda liftingul mons pubis cu sau fara lipoaspiratie.

Nu de putine ori se poate asocia procedeelor de tummy-tuck pentru reconturarea regiunii, postchirurgiei postbariatrice, cazuri foarte  severe care necesita lifting extensiv cu excizie directa adipoasa si lipoaspiratie asociata.

Procedura este ambulatorie si dureaza 1 ora, pansamentul este usor si compresiv (contentie elastica), pentru controlul si remiterea tumefactiei si echimozei. Se recomanda toaletarea si aseptizarea zonei, cu schimbarea pansamentului si dusul local cu apa calduta. Antiimflamatoarele se dau 1-2 zile, activitatile usoare sunt permise de a doua zi, condusul dupa 3-5 zile, exercitiile fizice de la 2 saptamani. Suturile sunt resorbabile, rezultatul final este definitiv si vizibil dupa 1-3 luni.

Image